Domácí zmrzlina bez zbytečných éček
Publikováno 01.08.2014 v 08:13 v kategorii Zdravá výživa, přečteno: 23x
Domácí zmrzlina bez zbytečných éček

Suroviny:
300 g malin
110 g krupicového cukru
700 g bílého jogurtu
625 ml smetany ke šlehání
160 moučkového cukru
Postup:
1.Nejdříve rozmixujte maliny. Dohladka. Pak je přeceďte přes jemný cedník, pyré nalijte do hrnce, zasypte krupicovým cukrem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zcela zchladnout. Pak směs smíchejte se 140 g jogurtu a nakonec do něj vmíchejte 125 ml ušlehané smetany ke šlehání.
2. V jiné míse smíchejte moučkový cukr, zbylý jogurt a rovněž zbývající smetanu ke šlehání (neušlehanou).
3. Do kovové mísy přelijte malinovou směs a na ni směs jogurtu a smetany. Nožem ve směsi udělejte kudrlinky, aby vzniklo mramorování, a dejte minimálně na 6 hodin mrazit. Poté konzumujte.