Buď fitRady a tipy - zdraví životní styl

Domácí zmrzlina bez zbytečných éček

Publikováno 01.08.2014 v 08:13 v kategorii Zdravá výživa, přečteno: 23x

Domácí zmrzlina bez zbytečných éček

 


 

Suroviny: 


300 g    malin        

110 g    krupicového cukru        
700 g    bílého jogurtu    
625 ml    smetany ke šlehání        
160    moučkového cukru


Postup:


1.Nejdříve rozmixujte maliny. Dohladka. Pak je přeceďte přes jemný cedník, pyré nalijte do hrnce, zasypte krupicovým cukrem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zcela zchladnout. Pak směs smíchejte se 140 g jogurtu a nakonec do něj vmíchejte 125 ml ušlehané smetany ke šlehání. 


2. V jiné míse smíchejte moučkový cukr, zbylý jogurt a rovněž zbývající smetanu ke šlehání (neušlehanou). 


3. Do kovové mísy přelijte malinovou směs a na ni směs jogurtu a smetany. Nožem ve směsi udělejte kudrlinky, aby vzniklo mramorování, a dejte minimálně na 6 hodin mrazit. Poté konzumujte.