Buď fitRady a tipy - zdraví životní styl

Mléčné výrobky jako přírodní zdroj vápníku

Publikováno 05.08.2014 v 17:48 v kategorii Zdravá výživa, přečteno: 17x

Mléko a mléčné výrobky jsou nejlepším přírodním zdrojem vápníku, který je nezbytný pro pevnost naších kostí.

Mléčné výrobky jako přírodní zdroj vápníku

 

mléčné výrobky

 

Mléko a mléčné výrobky jsou nejlepším přírodním zdrojem vápníku, který je nezbytný pro pevnost naších kostí.


Konzumací alespoň dvou až třech porcí mléčných výrobků denně zpomalujeme úbytek kostní hmoty, a riziko osteoporózy tak snižujeme.


Kysané mléčné výrobky jsou navíc zdrojem příznivých bakterií pro trávicí trakt. Vybírat bychom si měly mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku!